A máme ďalších certifikovaných barmanov

Od  17. do 21. novembra  v  priestoroch  kaviarne Junior – Komplexu prebiehal  barmanský kurz pod vedením licenčného lektora Slovenskej barmanskej asociácie / SkBA / , pána Jána Majoroša.  Kurz bol  určený pre začínajúcich barmanov,  študentov, ktorí majú záujem získať komplexné znalosti o príprave miešaných nápojov.

Z našej školy sme  sa kurzu zúčastnili 12 žiaci, šiesti zo študijného odboru hotelová akadémia,  štyria z učebného odboru čašník     a  dvaja kuchári. Prvý deň sme nadobudli teoretické vedomosti o výrobe liehovín, histórii barmanstva, pracovných nástrojoch barmana a príprave miešaných nápojov. Od utorka sme sa učili receptúry  obľúbených miešaných nápojov, vyskúšali sme si  ich prípravu, prácu  s čerstvým ovocím pri dekorácii nápojov. Naučili sme sa  ako vykúzliť farebné variácie lahodných miešaných nápojov ako sú Piňa Colada, Mojito, Jahodové či Banánové daiquiri …, ale aj ako sa správať k zákazníkom. Piaty deň nás čakala  záverečná skúška,  ktorá pozostávala z dvoch teoretických  otázok a jednej praktickej. Všetci sme boli úspešní a  získali sme certifikát  SkBA, ktorý je  platný vo všetkých členských krajinách I.B.A (Medzinárodnej barmanskej asociácie).

Za zodpovedný prístup, výborné vedomosti a zručnosti boli pánom Majorošom mimoriadne ocenení žiaci: Evka Vývleková, Kamila Stanová zo IV.H, Adam van Nguen  z II.P, Marek Kožiak z III.H,  za čo im  navrhol udeliť pochvalu od riaditeľa školy.

Čo na záver?

Treba si uvedomiť , že byť dobrým barmanom je veda. My ešte musíme na sebe veľa pracovať, vzdelávať sa. Veď barman musí byť diplomat, a to nielen svojím správaním a vystupovaním, ale i oblečením. Úsmev, pozdrav, privítanie hostí , poďakovanie by mali byť  jeho samozrejmosťou. Takým barmanom – profesionálom je  PÁN MAJOROŠ.  V mene celej našej skupiny mu ďakujeme. Pre mnohých z nás sa stal vzorom. Poďakovanie patrí aj organizátorke  kurzu Mgr.H.Hájekovej a zástupkyni Ing.T.Filadelfiovej.

 

Žiačky IV.H

[nggallery id=113]