Blíži sa týždeň maďarskej kuchyne

Ako už tradične koncom septembra, tak i tento rok sa tešia priaznivci maďarskej kuchyne na týždeň plný chutných pokrmov. V rámci partnerskej spolupráce so strednou odbornou školou z Egru privítame od 23.-27. septembra štyroch žiakov s dvoma majstrami odborného výcviku. Cieľom akcie je najmä spolupráca našich škôl, výmena skúseností nadviazanie neformálnych vzťahov. Recipročne na náš týždeň bude nadväzovať Týždeň slovenskej kuchyne v októbri v Maďarsku. Vlaňajšia ouventúra  bola úspešná a tak sa tešíme na ešte lepšiu reprízu.

Tohtoročného otvorenia maďarskej kuchyne sa zúčastnia aj hostia z partnerskej školy pod vedením riaditeľa Prof. Joachima Vassasa, zástupcovia konzulátu MR v SR, predstavitelia BBSK a množstvo domácich a zahraničných médií.

Niekoľko typov na chutný obed z našej ponuky:

–        Korheľská rybacia  polievka ( korhelyhalászlé)

–        Kuracie prsia GÖDÖLLÖ

–        Esterházyho bravčové pečené so žemľovými knedlíkmi

–        Držkový perkelt  s bravčovým kolenom a pastierskou tarhoňou

–        Pečený diviak v slaninovom kabáte

–        Cesnakový bravčový bôčik s klobásovo-fazuľovou kapustou a drvenými zemiakmi

–        Marhuľový puding z Kecskemétu

–        Palacinky kráľovnej Ažbety

 

Srdečne Vás pozývame! Dobrú chuť!