Ako už tradične koncom septembra, tak i tento rok sa tešia priaznivci maďarskej kuchyne na týždeň plný chutných pokrmov. V rámci partnerskej spolupráce so strednou odbornou školou z Egru privítame od 23.-27. septembra štyroch žiakov s dvoma majstrami odborného výcviku. Cieľom akcie je najmä spolupráca našich škôl, výmena skúseností nadviazanie neformálnych vzťahov. Recipročne na náš týždeň bude nadväzovať Týždeň slovenskej kuchyne v októbri v Maďarsku. Vlaňajšia ouventúra bola úspešná a tak sa tešíme na ešte lepšiu reprízu.
Tohtoročného otvorenia maďarskej kuchyne sa zúčastnia aj hostia z partnerskej školy pod vedením riaditeľa Prof. Joachima Vassasa, zástupcovia konzulátu MR v SR, predstavitelia BBSK a množstvo domácich a zahraničných médií.
Niekoľko typov na chutný obed z našej ponuky:
– Korheľská rybacia polievka ( korhelyhalászlé)
– Kuracie prsia GÖDÖLLÖ
– Esterházyho bravčové pečené so žemľovými knedlíkmi
– Držkový perkelt s bravčovým kolenom a pastierskou tarhoňou
– Pečený diviak v slaninovom kabáte
– Cesnakový bravčový bôčik s klobásovo-fazuľovou kapustou a drvenými zemiakmi
– Marhuľový puding z Kecskemétu
– Palacinky kráľovnej Ažbety
Srdečne Vás pozývame! Dobrú chuť!