Zažiť tradičné chute a vône domoviny môžete v našej reštaurácii Mladosť na Železničnej ulici. Od 18. do 20. septembra prebiehajú Dni slovenskej kuchyne. Varí šéfkuchár banskobystrického hotela Dixon Rišo Cisár. Samozrejme, že na príprave jedál sa podieľajú aj nový šéfkuchár reštaurácie Mladosť Július Gembec, majstri odborného výcviku a žiaci.
„Je to tradičná slovenská kuchyňa v modernom prevedení. Prelínajú sa naše klasické suroviny s moderným prístupom a modernou prípravou jedál. Používame moderné technologické postupy, ako napr. konfitovanie.“ povedal Rišo Cisár. Dodal, že s novým šéfkuchárom reštaurácie Mladosť sa mu spolupracovalo v pohode. Počas prvého dňa si zákazníci mohli pochutnať aj na grilovaných kuracích prsiach „ sous vide“, plnených údeným oštiepkom a gazdovskou slaninou, s bryndzovou espumou i haluškami z medvedieho cesnaku.
V rámci Dní slovenskej kuchyne sa budú podávať aj ďalšie špeciality: domáci kohútí vývar s mäsom, zeleninou a gágoríkmi, pečená baranina po sedliacky s kapustovými haluškami, Zbojnícka kuracia pochúťka v zemiakovej placke, babičkine bryndzové pirohy s gazdovskou slaninou a kyslou smotanou, Furmanské halušky so syrom a klobásou, domáci kysnutý koláč s karamelizovanými slivkami a posýpkou. V reštaurácii Mladosť je počas septembra obľúbený bufetový spôsob obsluhy.
Marta Kanalová