V utorok, 5. apríla sa svojimi zručnosťami prezentovala druhá skupina žiakov z III. H triedy, študijného odboru hotelová akadémia. Ich úlohou bolo pripraviť dve porcie hlavného jedla v kombinácii s dvoma porciami múčnika alebo predjedla.
Niekoľko dní predtým losovali, aké jedlá budú variť, takže mali dostatočný čas na naštudovanie receptúry podľa správneho technologického postupu a zabezpečenie potrebných surovín.
Svojimi zručnosťami pri príprave pokrmov sa prezentovali žiačky: Lívia Agócsová, Jana Záhorská, Karin Toporová a Erika Chichová. Varili pečený filet z lososa s krupicovými knedličkami a rybacou omáčkou, kačacie prsia na pyré z červenej kapusty a zemiakové knedličky, pečené kuriatko s gaštanovou omáčkou, mini bábovky na vanilkovom kréme, kačaciu pečeň s ovocným želé, čokoládový mousse, bravčové karé s paštrnákovým pyré a orechovú tortu. Hodnotila ich porota, zložená z vyučujúcich Ing. Anety Kmeťovej a Ing. Viery Urdovej.
„Žiačky pracovali vo dvojici, len si vymenili úlohy. Tá, ktorá varila predtým, 22. marca v prvej skupine, teraz jedlo prezentovala. Zas žiačka, ktorá v prvej skupine jedlo prezentovala, teraz varila. Hodnotili sme chuť, dodržanie základných technologických postupov, kalkuláciu pokrmov a organizáciu práce. Žiaci mohli získať maximálne dvadsať bodov a boli hodnotení známkou. Výsledky odzrkadlili prístup žiakov k zadanej téme. Jedna žiačka bola hodnotená známkou výborná, ďalšie priemerne,“ vyjadril sa členka poroty a vyučujúca odborných predmetov Ing. Aneta Kmeťová.
[nggallery id=191]