Deň  „D“ v Mladosti sa blíži

   Kuchyňa a reštaurácia  zariadenia Junior komplex (Mladosť) na Železničnej ulici sa obliekla do nového šatu. Od letných prázdnin tam totiž prebiehala rekonštrukcia z prostriedkov nášho zriaďovateľa Banskobystrického samosprávneho kraja. V kuchyni môžeme nájsť špičkové konvektomaty, sousevide, grily, indukčné sporáky, oldomat. Jedáleň je tiež  výrazne zmenená, okrem nových stoličiek je upravený interiér, vymenená dlažba, upravený barový pult, je vymaľované, vymenené vchodové dvere a pod. Čakáme ešte na výdajné pulty pre bufetové stravovanie. Rekonštrukcia za 150 tisíc eur sa blíži k zdarnému koncu.

   Žiadna zmena by však nebola úplná, keby nepriniesla okrem kvantitatívnych aj kvalitatívne zmeny. V novom kuchynskom „štúdiu“ bude možné variť moderne a to treba naplno využiť. Zákazníka popri bufetovom štýle stravovania (podobnom štvorhviezdičkovým hotelom) čaká aj „á la carte“ lístok, kde budú  stabilné jedlá na objednávku. Tu ho ochotne obslúžia žiaci a majsterky OV s úsmevom na perách. Cena menu pri bufetovom štýle bude 4,20 eura, čo je vzhľadom k širokej ponuke, predpokladanej vysokej kvalite a hlavne množstvu jedla výborné. Zákazník sa bude môcť naozaj najesť „dosýta“.

   Otvorenie zariadenia pre našich žiakov a zamestnancov, ako aj pre širokú verejnosť bude v utorok 15. Októbra o 11:00 Hneď v prvý deň bude kvalitná ponuka a pozornosť-koláče zadarmo.

Menu lístok na 15 októbra:

Polievky:    

Krémová polievka z lesných hríbov so zemiakovými knedličkami a cappucino penou

Domáci slepačí vývar s gágoríkmi.

Hlavné jedlá:

Konfitované bravčové rebierka s cibuľovou krustou na červenej vínovej kapuste (bezlepkové)

Plnené pečené kuracie stehná so žemľovo-pečienkovou plnkou

Hovädzie filé na horčicovej omáčke a viedenskej cibuľke

Špikované kuracie prsia so zelenou špargľou „souse vide“ s omáčkou Quotro formagi a bretónskou zeleninou

Vyprážaný bravčový GORDON blue plnený šunkou a syrom

Grilovaný filet z lososa na smotanovom baby špenáte

Penne Arabiata v pikantnej pomodoro omáčke s čerstvou bazalkou a parmezánom

Šišky s jahodovou penou a čokoládou

Pozornosť          Tvarohovo-ovocný koláč

 

Srdečne Vás pozývame!