Jedlá, hýriace mnohými farbami, si môžete vychutnať od 12. do 14. apríla počas Dní ázijskej kuchyne v našej reštaurácii Mladosť. Varí šéfkuchár Daniel Melicherík, víťaz strieborného pásma na súťaži Global Chef Challenge v talianskom meste Rimini a predseda bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC).
Ochutnať môžete ostrokyslú polievku, kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke, karfiolové red curry, jarné zeleninové rolky, pikantný kapustový a šalát z čerstvej zeleniny, sladký dezert matcha cheesecake a množstvo iných špecialít. Do prípravy jedál sa aktívne zapájajú aj praxujúci žiaci pod dohľadom majstrov OV.
Čím sa vyznačuje ázijská kuchyňa? Ako prezradil Daniel Melicherík, čerstvými surovinami, sójovou omáčkou, koriandrom, rôznorodosťou, farbami, čerstvosťou a množstvom korenín. Je veľmi zdravá, pretože je založená na rovnováhe.
Marta Kanalová