Dni slovenskej kuchyne v Čiernom orlovi v modernom šate

 

Známy šéfkuchár a kulinársky expert Peter Kulhány je garantom dní modernej slovenskej kuchyne v zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí.

Jedálny lístok je tematicky zameraný na zimné obdobie v slovenskej kuchyni, ale v modernom šate. Šéfkuchár  oprášil staré slovenské recepty, v ktorých použil klasické, zdravé  a pritom  dostupné  suroviny, na ktoré sa v dnešnej  dobe pomaly  zabúda.

Môžete si pochutnať  na predjedlách z čerstvého pstruha na pohánke s kyslou kapustou a kôprom, kombinácii chuťovo veľmi zaujímavých bryndzových kroketách na zázvorových jablkách, či vynikajúcej kačacej paštéte, ktorá v minulosti nemohla chýbať na žiadnom kráľovskom stole.

Zvláštnosťou je netradičná bryndzová polievka  pod názvom Bryndzové kapučíno s oškvarkovou tyčinkou.

V ponuke hlavné jedlá si pre nás pán Kulháry pripravil konfitované kačacie stehná na pečenej cvikli s restovanými zemiakovými šúľancami a v našich končinách dosť netradičné dusené bravčové líčka na smotanovo – hubovej tarhoni.

Cieľom šéfkuchára Petra Kulhányho je stravníkom v Čiernom orlovi priblížiť kulinársky zážitok z dobrého jedla a majstrov, ako aj žiakov Strednej odbornej školy obchodu a služieb zasvätiť  do tajov modernej gastronómie.

Srdečne vás pozývame a prajeme dobrú chuť

 

Šéfkuchár a kulinársky expert Peter Kulhány varil v reštaurácii označenej Michelinovou hviezdou vo Francúzsku, je držiteľom druhého miesta na svetovej súťaži v Dubaji z roku 2011. V súčasnosti  sa zaoberá modernou  zážitkovou  gastronómiou.

Mgr. Peter Kminiak

[nggallery id=64]