Známy šéfkuchár a kulinársky expert Peter Kulhány je garantom dní modernej slovenskej kuchyne v zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí.
Jedálny lístok je tematicky zameraný na zimné obdobie v slovenskej kuchyni, ale v modernom šate. Šéfkuchár oprášil staré slovenské recepty, v ktorých použil klasické, zdravé a pritom dostupné suroviny, na ktoré sa v dnešnej dobe pomaly zabúda.
Môžete si pochutnať na predjedlách z čerstvého pstruha na pohánke s kyslou kapustou a kôprom, kombinácii chuťovo veľmi zaujímavých bryndzových kroketách na zázvorových jablkách, či vynikajúcej kačacej paštéte, ktorá v minulosti nemohla chýbať na žiadnom kráľovskom stole.
Zvláštnosťou je netradičná bryndzová polievka pod názvom Bryndzové kapučíno s oškvarkovou tyčinkou.
V ponuke hlavné jedlá si pre nás pán Kulháry pripravil konfitované kačacie stehná na pečenej cvikli s restovanými zemiakovými šúľancami a v našich končinách dosť netradičné dusené bravčové líčka na smotanovo – hubovej tarhoni.
Cieľom šéfkuchára Petra Kulhányho je stravníkom v Čiernom orlovi priblížiť kulinársky zážitok z dobrého jedla a majstrov, ako aj žiakov Strednej odbornej školy obchodu a služieb zasvätiť do tajov modernej gastronómie.
Srdečne vás pozývame a prajeme dobrú chuť
Šéfkuchár a kulinársky expert Peter Kulhány varil v reštaurácii označenej Michelinovou hviezdou vo Francúzsku, je držiteľom druhého miesta na svetovej súťaži v Dubaji z roku 2011. V súčasnosti sa zaoberá modernou zážitkovou gastronómiou.
Mgr. Peter Kminiak
[nggallery id=64]