Danubius Gastro ponúklo aj tento rok našim žiakom možnosť zorientovať sa v nových trendoch v oblasti gastronómie a hotelierstva. Spestrením prehliadky bola ponuka vystavovateľov zo zahraničia a ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít. Neodmysliteľnou súčasťou Danubius Gastro boli sprievodné podujatia, ktoré zaujali našich študentov .Mohli pozorovať zručnosti barmanov, baristov a kuchárov z iných škôl.
Exkurzie sa zúčastnilo 49 žiakov, prevažne zo študijného odboru hotelová akadémia, ale aj pomaturitného štúdia hygiena potravín. Exkurzia sa konala 31.1.2014 v piatok v Incheba EXPO ARÉNE v Bratislave.
Najviac nás zaujali tieto sprievodné podujatia:
Súťaž vo varení naživo „DANUBIUS GASTRO CUP 2014“ v odbore kuchár junior, ukážky prípravy jedál spojené s ochutnávkami pre verejnosť. Pripravovali ich šéfkuchári a členovia Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov. Ďalej Poézia v gastronómii – 15. ročník súťažnej výstavy (prezentácia vystavovaných exponátov). Prebiehali aj MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA BARISTA 2014, Barista Junior International. Svet zeleninárov a Kuchyňa národov nás uviedoli do kulinárskej atmosféry šiestich nádherných krajín Slovenska, Talianska, Francúzska, Aljašky, Číny a Kuby .
Zaujímavá bola aj medzinárodná súťaž o najlepší Bratislavský rožok, umelecké dielo na tému Fašiangy a o najlepší chlieb.
METROm organizovaný Kuchársky päťboj pozostávajúci z juniorskej súťaže žiakov odborných škôl a hotelových akadémií v individuálnych zručnostiach a tímovej príprave menu pritiahol najviac divákov z radov našich žiakov, tak ako aj barmanská súťaž seniorov a juniorov v kategórii Long drink.
Z exkurzie si odnášame mnoho pekných dojmov a zážitkov. Tešíme sa na ďalší ročník.
Ing. Aneta Kmeťová
[nggallery id=88]