V dňoch 03.03.2020 až 05.03.2020 sa na našej škole konal kurz BARISTA JUNIOR, ktorého garantom a zároveň aj lektorom bol MAJSTER SLOVENSKA V PRÍPRAVE KÁVY A TECHNIKY LATTE ART STANISLAV CIBUĽA.
Na kurze sa naši mladí baristi z odborov hotelová akadémia a čašník zoznámili s pôvodom a históriou kávovníka, pestovaním zberom a spracovaním kávy, pražením kávy a prípravou na záverečný produkt, hodnotením a posudzovaním kávových zŕn, balením a správnym skladovaním kávy, spôsobom výroby instantnej a bezkofeinovej kávy, pôsobením kávy na ľudský organizmus, kávovarom a manipuláciou s ním, mlynčekom, mletím kávy, údržbou a čistením kávovaru, prípravou rôznych druhov káv, ukážkou kávových coctailov, základmi techniky Latte art a cappuccinom zdobeným topingom.
O kurz bol tohto roku veľký záujem. Zúčastnilo sa ho 13 žiakov a jedna majsterka odborného výcviku.