Jeden z pilierov našej partnerskej spolupráce so školou v Egri –Egri szakképzési centrum Kereskedelmi, Mezögazdasági és vendéglátóipari szakközépiskolaja, szakiskolája és kolégium, je tradičný Týždeň maďarskej kuchyne. Je recipročnou akciou, keď my pravidelne organizujeme Týždeň slovenskej kuchyne v Egri.
Pre tých neskôr narodených je akiste zaujímavá aj informácia, že partnerská spolupráca nášho subjektu so školami krajín V 4 sa začala už v roku 2002 so školou v Ózde, kde prvým výraznejším projektom bol projekt PHARE CBC 2000. S touto školou sme začali aj týždne kuchýň, ktoré viedol najmä kuchár László Kiss.
Tohtoročná maďarská kuchyňa bude zaujímavá o to viac, že partnerská škola má nové vedenie. Riaditeľa prof. Joachima Vasasa vystriedala Milibákné Veres Erika.
V týždni od 9.-13. apríla k nám prídu majstri OV – László Hanuszik a Bertalan Kisberdó so štyrmi žiakmi. V Junior komplexe bude slávnostné otvorenie a pre verejnosť sa bude variť od 10.4., v Čiernom orlovi sa naostro začne už 9. apríla.
Aspoň niekoľko upútavok na tradičné maďarské jedlá, ktoré nebudú chýbať počas týždňa. Bude to halászlé, polievka Jókai, polievka Palóc, halušky Šomlói, bravčové rebierko Budapešť, Debrecínska plnená kapusta, Karpatský jazvečík, držky a pod.
Srdečne Vás pozývame !