Naša maturantka Erika Rajtúková –  opäť absolútny víťaz BANSKOBYSTRICKÉHO GASTRO CUPU 2018

Dňa 13.04.2018 sa v priestoroch hotela Lux v Banskej Bystrici konal 4. ročník súťaže BANSKOBYSTRICKÝ GASTRO CUP 2018 s medzinárodnou účasťou. Súťaže sa zúčastnili študenti SOŠ,  hotelových akadémií a členovia juniorského národného tímu kuchárov a cukrárov Slovenska. Tím pozostáva z 9 mladých ľudí reprezentujúcich Slovensko na rôznych gastronomických súťažiach doma i v zahraničí. Súčasťou tímu je aj naša študentka hotelovej akadémie Erika Rajtúková. Na súťaž sa Erika pripravovala pod vedením majsterky Judity Melišíkovej a Ing. Anety Kmeťovej.

Erika v súťaži  „varenie na živo“ filetovanie ryby – sumček africký a následne pripravenie dvoch porcií súťažného jedla  zaslúžene získala najvyššie hodnotenie poroty a stala sa absolútnym víťazom, čím obhájila vlaňajšie víťazstvo.

Hodnotiaca komisia pozostávala z odborníkov v oblasti gastronómie: Ivan Vozár, Róbert Sklenář, Richard Cisár.

Erika svojou zručnosťou, výstižnou kombináciou chutí a kvalitným prevedením výborne reprezentovala Strednú odbornú školu obchodu a služieb Rimavská Sobota  odbor hotelová akadémia.

Želáme jej, aby po ukončení školy pokračovala v rozvíjaní svojho talentu a zručností v odboroch gastronómie.