Dňa 13.04.2018 sa v priestoroch hotela Lux v Banskej Bystrici konal 4. ročník súťaže BANSKOBYSTRICKÝ GASTRO CUP 2018 s medzinárodnou účasťou. Súťaže sa zúčastnili študenti SOŠ, hotelových akadémií a členovia juniorského národného tímu kuchárov a cukrárov Slovenska. Tím pozostáva z 9 mladých ľudí reprezentujúcich Slovensko na rôznych gastronomických súťažiach doma i v zahraničí. Súčasťou tímu je aj naša študentka hotelovej akadémie Erika Rajtúková. Na súťaž sa Erika pripravovala pod vedením majsterky Judity Melišíkovej a Ing. Anety Kmeťovej.
Erika v súťaži „varenie na živo“ filetovanie ryby – sumček africký a následne pripravenie dvoch porcií súťažného jedla zaslúžene získala najvyššie hodnotenie poroty a stala sa absolútnym víťazom, čím obhájila vlaňajšie víťazstvo.
Hodnotiaca komisia pozostávala z odborníkov v oblasti gastronómie: Ivan Vozár, Róbert Sklenář, Richard Cisár.
Erika svojou zručnosťou, výstižnou kombináciou chutí a kvalitným prevedením výborne reprezentovala Strednú odbornú školu obchodu a služieb Rimavská Sobota odbor hotelová akadémia.
Želáme jej, aby po ukončení školy pokračovala v rozvíjaní svojho talentu a zručností v odboroch gastronómie.