Nominácia Eriky Rajtúkovej do tímu kuchárov juniorov

Erika3Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako riadny člen Svetovej organizácie kuchárskych asociácií – WACS sa už od roku 2000 pravidelne zúčastňuje na celosvetových súťažiach „IKA Erfurt – Olympiáda kuchárov a cukrárov a „Culinary World CUP – EXPOGAST Luxemburg. Na týchto dôležitých  súťažiach Slovensko doteraz zastupoval Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov (seniorov). V novembri 2018 sa bude v Luxemburgu  konať súťaž Culinary World CUP Expogast Luxemburg, kde sa opäť SZKC zúčastní. Na túto prestížnu gastronomickú súťaž chce zväz vyslať okrem seniorov aj súťažný tím “ Slovenský juniorský národný tím kuchárov a cukrárov“, ktorý už začali kreovať.
Generálna tajomníčka SZKC Ing. Zuzana Dúžeková oslovila riaditeľa školy so slovami: „Veľmi radi by sme do Juniorského národného tímu SZKC  angažovali aj študentku Vašej školy slečnu ERIKU RAJTÚKOVÚ, absolútnu víťazku Banskobystrického Gastro CUPu 2017.“

A tak bude Erika tráviť časť prázdnin a začiatok nového školského roka na tréningoch v Banskej Bystrici. Je to pre ňu obrovská  životná príležitosť získať profesionálne skúsenosti a zručnosti na celosvetovej súťaži a my jej prajeme veľa úspechov a zážitkov.

Ďakujeme Erike a Ing. Anetke Kmeťovej, ktorá ju na Gastro Cup pripravila, za takúto reprezentáciu školy.

Erika2 Erika1