S nádychom originality a tak-trochu i exotickosti sme pre Vás a všetkých dobrých gurmánov pripravili najbližší týždeň kuchyne.
Bude to totiž ruská a uzbecká kuchyňa v podaní šéfkuchárov Aisina Rafeka a Murada Isaeva z reštaurácie CHAIKONA N 1 v Moskve. Špičkoví kuchári ruského a uzbeckého pôvodu s medzinárodnými certifikátmi Vám predvedú svoje majstrovstvo od 9.-13. februára v zariadeniach Junior komplex a Čierny orol. Kým ruská kuchyňa- pelmene, boršč, šašlík a pod. je u nás vcelku známa, uzbecká má v sebe akúsi tajomnosť. Spolu s gruzínskou sa totiž považuje za najlepšiu v bývalom ZSSR. Uzbeci sú na svoju kuchyňu hrdí, osobitne na svetoznáme čaje. Stravníci budú mať možnosť ochutnať viaceré špeciality z baraniny, teľaciny, kuraciny, rýb a bezmäsité jedlá. Nebude chýbať ani tradičný plov – národné jedlo, ktoré Vám tam pripravia najmä muži pri rodinnej návšteve. Uzbecká múdrosť hovorí: Keď si chudobný jedz plov, keď si bohatý, jedz iba plov.
Tak teda, máme sa načo tešiť, priatelia. Veríme, že nové jedlá obohatia náš sortiment nielen počas nasledujúceho týždňa, ale niektoré sa stanú súčasťou jedálneho lístka počas bežnej prevádzky.
Dobrú chuť!