Prichádza vôňa Južnej Ameriky

Nefalšovaná, skutočná vôňa a chuť jedál z Južnej Ameriky prichádza k nám uprostred najzimnejšieho mesiaca január do reštaurácie Čierny orol.

Od 19.-21.januára tu totiž budú prebiehať Dni brazílskej kuchyne s kuchárom zo Sao Paola.

José Said Ferreira Cosme ( 39) absolvoval vysokoškolské štúdium gastronómie v Sao Paolo. Pracoval ako kuchár v luxusnej talianskej reštaurácii ATTIMO v centre Sao Paola. Pracoval tiež v ďalších reštauráciách ako Brown sugar či OBA. Zaoberá sa hlavne brazílskou, mexickou a talianskou kuchyňou. Má titul technológ gastronómie. Ovláda viaceré moderné technologické postupy, ako vákuové varenie, prináša nám trochu exotickosti i znalosť medzinárodných kuchýň.

Čo nás v bohatej ponuke brazílskych špecialít čaká? Sú to napr. polievky Sopa de Lentilha – Šošovicový krém či Caldo de  Carne – hovädzia polievka.

Medzi hlavnými jedlami sa objaví Moqueca – Morská ryba s kokosovým mliekom a čerstvou farebnou paprikou podávaná s ryžou, Bife  Grelhado – Grilované hovädzie mäso podávané s ryžou a omáčkou Vinagrete,  Vatapa – Ryba v kokosovo-chlebovom kréme, Copa Lombo- Dusená bravčová krkovička podávaná s opekanými zemiakmi, Coxa  e sobre coxa de frango- Kuracie stehno s pomarančovou omáčkou podávané so zeleninovým kuskusom   a ďalšie.

Tak teda, dajme sa pozvať na brazílsku kuchyňu.  José sa teší na Vás.

 

–       b-