Nefalšovaná, skutočná vôňa a chuť jedál z Južnej Ameriky prichádza k nám uprostred najzimnejšieho mesiaca január do reštaurácie Čierny orol.
Od 19.-21.januára tu totiž budú prebiehať Dni brazílskej kuchyne s kuchárom zo Sao Paola.
José Said Ferreira Cosme ( 39) absolvoval vysokoškolské štúdium gastronómie v Sao Paolo. Pracoval ako kuchár v luxusnej talianskej reštaurácii ATTIMO v centre Sao Paola. Pracoval tiež v ďalších reštauráciách ako Brown sugar či OBA. Zaoberá sa hlavne brazílskou, mexickou a talianskou kuchyňou. Má titul technológ gastronómie. Ovláda viaceré moderné technologické postupy, ako vákuové varenie, prináša nám trochu exotickosti i znalosť medzinárodných kuchýň.
Čo nás v bohatej ponuke brazílskych špecialít čaká? Sú to napr. polievky Sopa de Lentilha – Šošovicový krém či Caldo de Carne – hovädzia polievka.
Medzi hlavnými jedlami sa objaví Moqueca – Morská ryba s kokosovým mliekom a čerstvou farebnou paprikou podávaná s ryžou, Bife Grelhado – Grilované hovädzie mäso podávané s ryžou a omáčkou Vinagrete, Vatapa – Ryba v kokosovo-chlebovom kréme, Copa Lombo- Dusená bravčová krkovička podávaná s opekanými zemiakmi, Coxa e sobre coxa de frango- Kuracie stehno s pomarančovou omáčkou podávané so zeleninovým kuskusom a ďalšie.
Tak teda, dajme sa pozvať na brazílsku kuchyňu. José sa teší na Vás.
– b-