Pod názvom Zvýšenie odbornej zručnosti zamestnancov školy sa vo februári 2019 začal projekt Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote zameraný na zvýšenie odborných zručností, modernizácie práce s novými technológiami i prípravu rôznych pokrmov a špecialít. Zameraný bol pre 9-tich majstrov, učiteľov a zamestnancov školy v odboroch kuchár a hotelová akadémia.
Pod vedením šéfkuchárov zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Richarda Cisára a Lukáša Guzmana absolvovali v mesiacoch február – júl 440 hodín teoretickej a najmä praktickej prípravy. Oboznamovali sa s vákuovým varením, suitovaním, využívali najmodernejšie technológie. Po príprave nasleduje aplikovanie nadobudnutých poznatkov do vzdelávacieho procesu medzi žiakmi priamo v reštauráciách, učebniach praktického vyučovania. Táto aplikácia, implementácia má trvať do novembra 2019. Zároveň si v zmysle projektu zamestnanci udržia doterajšie pracovné miesto, čo je jeden z cieľov projektu. Ich flexibilnosť, inovatívnosť a tiež udržateľnosť. Organizačné zabezpečenie a administrácia projektu prebehla pod vedením zástupkyne riaditeľa Ing. Kataríny Bálintovej.
Projekt, ktorý sa realizoval pod gestorstvom Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, bol v rámci stredných škôl raritou a bol jedinečný. Škola popri inom zvýraznila svoj záujem o zamestnancov, potvrdila silný sociálny rozmer svojej práce.