Na to, aby súčasná gastronómia dokázala zaujať, musí zapôsobiť nie len chuťovo. Keďže japonským porekadlom „Jeme aj očami“ sa riadime aj my, usporiadali sme na našej škole pre milovníkov gastronómie dňa 3. mája 2016 kurz CARVING FRUIT.
Základné znalosti o prekrásnom umení vyrezávania do ovocia a zeleniny účastníkom priblížil majster v carvingu Ronal PÓDA.
Kurzu sa zúčastnili pedagógovia, študenti tretieho a štvrtého ročníka hotelovej akadémie a študent tretieho ročníka učebného odboru kuchár.
Účastníci kurzu mali možnosť naučiť sa základné ťahy s dlátkami a špeciálnymi nožmi, pomocou ktorých dokázali z ovocia a zeleniny vyrezať nádherné dekoratívne tvary, kvety a zvieratá z jabĺk, mrkvy, rajčín, baklažánu a reďkovky. Takýmito malými umeleckými dielami sa dokážu vyzdobiť studené misy, doplniť dekorácie servírovaných jedál, alebo vytvoriť krásne variácie výzdoby na recepciách alebo iných gastronomických podujatiach.
Motiváciou pre účastníkov kurzu bolo získanie novej zručnosti a certifikát o absolvovaní základného kurzu.
Ing. Jana Kerekešová
[nggallery id=199]