Rozšírili sme si gastronomické obzory CARVINGOM

Na to, aby súčasná  gastronómia dokázala zaujať, musí zapôsobiť nie len chuťovo. Keďže japonským porekadlom „Jeme aj očami“ sa riadime aj my, usporiadali sme na našej škole pre milovníkov gastronómie dňa 3. mája 2016 kurz CARVING FRUIT.

Základné znalosti o prekrásnom umení  vyrezávania do  ovocia a zeleniny  účastníkom priblížil majster v carvingu Ronal PÓDA.

Kurzu sa zúčastnili pedagógovia, študenti tretieho a štvrtého ročníka hotelovej akadémie a študent tretieho ročníka učebného odboru kuchár.

Účastníci kurzu mali  možnosť naučiť sa základné ťahy  s dlátkami   a špeciálnymi nožmi, pomocou  ktorých  dokázali  z ovocia a   zeleniny   vyrezať nádherné dekoratívne  tvary,  kvety a zvieratá z jabĺk, mrkvy, rajčín, baklažánu a reďkovky.  Takýmito malými  umeleckými dielami sa dokážu  vyzdobiť studené misy, doplniť dekorácie servírovaných jedál, alebo vytvoriť krásne variácie výzdoby na recepciách alebo iných gastronomických podujatiach.

Motiváciou pre účastníkov kurzu bolo získanie novej zručnosti a certifikát o absolvovaní základného kurzu.

Ing. Jana Kerekešová

[nggallery id=199]