V reštaurácii Mladosť sa dnes niesol deň v znamení súboja chutí dvoch národných kuchýň – slovenskej a maďarskej. Naši žiaci a zamestnanci si počas celého dňa dali záležať, aby pripravili kulinársky zážitok pre všetkých návštevníkov.
Reštaurácia sa naplnila vôňou tradičných jedál, ktoré lahodili chuťovým bunkám, ale očarili aj svojou estetickou úpravou. Na maďarskej strane boli veľkým lákadlom napr. Halászle zo sumca, somloi halušky, rezeň Puszta alebo plnená kapusta. Slovenská kuchyňa zas odpovedala jedlami ako bryndzové pirohy, pstruh či pečená baranina.
Slovenský tím tvorili kuchári Moravčík a Nociarová, ktorých podporovali žiaci Mirka Fábryová a Adrian Šofranko. Maďarské chute reprezentovali majster Farkaš a kuchár Köbol so žiakmi Markusom Múčkom a Oliverom Kalocsaim.
Po celodennom zápolení a veľkom počte vydaných porcií prišlo na rad vyhodnotenie. Výsledky rozhodli, že víťazom sa stal tím maďarskej kuchyne k čomu im srdečne gratulujeme! Slovenskému tímu však patrí uznanie za vynikajúcu prezentáciu našej tradičnej gastronómie.
Ďakujeme všetkým žiakom a zamestnancom, ktorí svojou tvrdou prácou prispeli k úspešnému priebehu tohto jedinečného podujatia. Veríme, že naši hostia odchádzali spokojní a plní nezabudnuteľných chuťových zážitkov.
Tešíme sa na ďalšie podobné akcie, ktoré podporujú rozmanitosť kultúr a chutí v našej reštaurácii.