V spolupráci s partnerskou školou z Egru ( župa Heveš) sme 15. októbra začali tradičný týždeň maďarskej kuchyne. Ambície kvalitnej a dlhoročnej spolupráce na otvorení v Junior Komplexe vyjadrili obaja riaditelia škôl – PaedDr. Jaroslav Bagačka a Joachim Vasas. Počas týždňa sa varia typické maďarské jedlá – halászlé, hortobáďske palacinky, halušky SOMLÓI, bravčové karé Bodrog, kuracie prsia Vécses, pochúťka Várkapu.
V oboch zariadeniach pod vedením majstrov OV a žiakov z maďarskej školy, kde popri gastronomických odboroch majú obchodné odbory a tiež poľnohospodárske. Škola má 1400 žiakov a patrí medzi najvýznamnejšie v regióne. Súčasťou dlhodobej spolupráce budú výmenné stáže, projekty EÚ, športové a kultúrne výmeny žiakov i zamestnancov. Najbližšou aktivitou bude Týždeň slovenskej kuchyne od 12. novembra v Egri. Všetci sa už tešia na krásne historické mesto plné vínnych pivníc a veríme, že aj srdečného priateľstva.
Obaja riaditelia škôl podpísali zmluvu o ďalšej konkrétnej spolupráci.
[nggallery id=47]