Týždeň maďarskej kuchyne v plnom prúde

   Tradičný Týždeň maďarskej kuchyne vznikol pred viac ako desaťročím  ako súčasť partnerskej spolupráce našej školy so školou v Ózde. Po organizačných zmenách v tomto subjekte sme nadviazali úzku spoluprácu s podobnou školou v Egri. Recipročne organizujeme Týždeň slovenskej kuchyne  (spravidla v novembri) v Egri a Týždeň maďarskej kuchyne u nás( spravidla v marci).

   Na otvorení podujatia v kaviarni zariadenia Junior komplex riaditeľ  SOŠOS PaedDr. Jaroslav Bagačka poukázal nielen na význam a históriu tohto podujatia, ale tiež na blízkosť a obohacovanie oboch kultúr navzájom. Zástupca riaditeľa maďarskej školy János Stauderer zrekapituloval akcie, ktoré sme spoločne absolvovali v poslednom roku. Bolo ich spolu 9 ( dní otvorených dverí, odborný večer, FOUR FEST, kuchyne, GASTROCUP a pod.) Menu na slávnostnom otvorení, ktorého sa zúčastnil poslanec mesta a člen mestskej rady Jaroslav Matzenauer, pripravili majstri OV spolu so žiakmi z Egru. Nechýbal hovädzí vývar, pstruh či GUNDEL palacinky.

   V programe vystúpila  skupina CSILLAG VIRÁG pod vedením Márie  Pakóovej a harmonikár Ladislav Cechmeister.

     – b –