Od 3. – 7. novembra naša škola v spolupráci s partnerskou strednou školou v Egri zorganizovala už po tretíkrát „ Týždeň slovenskej kuchyne “. Počas piatich školských dní pripravovali naši študenti Martin Hanzlovič, Erika Rajtúková z II.H, Jozef Koronczi z III.P, Kristína Balogová z II.P pod vedením majsterky Judity Melišíkovej a šéfkuchára Čierneho orla Jaroslava Švagerka jedlá našich starých mám. Jednotlivé regióny Slovenska ukrývajú chutné kulinárske špeciality.
Ako zhodnotili týždeň naši študenti?
„ Do Egru sme vycestovali v nedeľu poobede, po ubytovaní a uvítacej večeri sme si pomerne skoro ľahli spať, aby sme boli čo najlepšie pripravení na zajtrajšok. V pondelok o 6 :30 sme začali s prípravou slovenských špecialít, okrem p.Švagerka a p.majsterky Melišíkovej nám prvý deň pomáhal aj známy slovenský šéfkuchár Peter Kulhány, hlavný porotca v súťaži mladých kuchárov na Four Feste. Predstavil naše dobroty v netradičnom„ inovatívnom „ prevedení. Priestranná, moderne vybavená kuchyňa, vynikajúci maďarský personál, humor kuchárov, presné zadelenie práce vytvárali skutočne profesionálnu atmosféru, pohodu. Práce bolo až – až, no denne predaných približne 130 porcií a spokojní hostia boli pre nás najväčšou odmenou. V odpoludňajších hodinách nám maďarskí žiaci každý deň naplánovali nejaký program – exkurzia partnerskej školy, kultúrno-historická prehliadka hradu a baziliky, ochutnávka vína, športové aktivity / basketbal, plávanie /, či návšteva nákupného centra. Päť dní uplynulo ako voda, užili sme ich pracovne i so zábavou, získali sme nové skúsenosti, „ odkukali “ niečo nové, a prišiel čas vrátiť sa domov. Odtiaľ, kde vám je super, sa nám veľmi nechcelo vrátiť. Ale domov je domov. Dúfame, že sme našu školu a slovenskú kuchyňu reprezentovali dobre. Ak by sme ešte mali možnosť ísť variť slovenské jedlá do Egru, pôjdeme s veľkou radosťou.“ dodali na záver Maťo, Erika, Jožko.