Najčastejšími prívlastkami tohtoročného FOURFESTU – EUROAKADEMIK GASTRO boli lepší, úspešnejší, atraktívnejší. Takmer stovka žiakov škôl krajín V4 súťažila v kategóriách kuchár, cukrár, barman, barista, someliér, obchodný pracovník, čašník, kaderník, kozmetik. Popri konfrontácii zručností, nadväzovaniu priateľstiev, kontaktov má podujatie zmysel aj v partnerskej spolupráci škôl a zlepšení spomínaných zručností. Malo by naštartovať k väčšej aktivite aj našich žiakov a ich majstrov. Aby sme boli tvorivejší, inovatívnejší, proste lepší. Počas tohto ročníka sa ukázalo správne angažovanie moderátora Karla Lisku z ČR, predsedu poroty kuchárov Vojtecha Artza, p. Petrouša a ďalších odborníkov. Ukázalo sa, že akcia nemusí byť zastrešená zväzmi, asociáciami a môže byť úspešná. Zaujal tiež koncert, stretnutie partnerských škôl v Čiernom Orlovi, bowling a samozrejme záverečné vyhodnotenie. Tu zaujal program žiakov MŠ Dobšinského, kreatívnosť žiakov v líčení, ale tiež výkony, výtvory jednotlivých kategórií. I naša škola bola úspešná, čo nás teší, snáď sme na správnej ceste. Definitívne to budeme môcť povedať, keď sa neustále budeme v našej práci stretávať s tvorivým, iniciatívnym prístupom, zodpovednosťou.
V každom prípade je treba tohtoročný FOURFEST hodnotiť klade a samozrejme poďakovať organizačnému výboru pod vedením Bc. Radoslava Čílu, poblahoželať žiakom. A možno si aj trochu vydýchnuť pri náročnej práci, ktorá však vždy má svoj zmysel.
[nggallery id=15]