Jeho excelencia, veľvyslanec Maďarska v Slovenskej republike Dr. Csaba Balogh bol hosťom otvorenia tradičného podujatia. Po druhýkrát ho usporadúvame s partnerskou SOŠ z Egru. Riaditeľ tohto významného subjektu župy Heves prof. Dr. Joachim Vasas v sprievode zástupkýň riaditeľa a poslanec BBSK František Auxt boli ďalšími milými hosťami.
Počas tohto týždňa do tajomstiev súčasnej maďarskej gastronómie budú našich žiakov a zamestnancov zasväcovať šiesti pedagógovia a žiaci z Egru. Pripravili trochu netradičný jedálny lístok, v ktorom nechýbajú špeciality. Na samotnom otvorení i v ponuke môžeme ochutnať polievku s názvom Mladíkova lapačka, ktorú v Egri varili mládencovi, ktorý prišiel na zálety, aby si ho udržali. Ďalej to je Bravčové karé plnené sudovou kapustou s diviakom pečeným v slaninovom kabáte, či Palacinky kráľovnej Alžbety. Na otvorení potešila srdečná atmosféra, vysoká kvalita jedál, dobrá obsluha žiačkami hotelovej akadémie, prednes poézie a prózy, pekná výzdoba.
Spolupráca našich škôl bude pokračovať dňami slovenskej kuchyne od 4. novembra v Egri, vzájomnými výmenami študentov i pedagógov, zabezpečením letnej prázdninovej praxe v maďarských hoteloch, športovými i gastronomickými súťažami. Pôjde o to, aby plody tejto spolupráce sa prejavovali najmä na žiakoch našich škôl, to musí byť prioritou.