Zasadnutie porady k stravovaniu

 

por1Na tradičnej porade k otázkam stravovania sa v posledný januárový pondelok stretli siedmi zodpovední zamestnanci. Rozsah našich stravovacích služieb, šírka záberu problémov si vynútili tieto zasadnutia, ktoré sa stali stabilnou súčasťou života školy.

Vedúca stravovacej komisie Ing. Viera Urdová v úvode vyhodnotila pripomienky k stravovaniu zamestnancov a žiakov školy, ako aj zamestnancov a žiakov OA, Gymnázia a verejnosti. Hodnotenie je kladné, drobné pripomienky sa dotýkali  podávania čerstvých šalátov v OA, neskorých platieb niektorých žiakov, či nevyhnutnosti dávať všetko jedlo žiakom súkromnej ZŠ.

Riaditeľ školy PaedDr. Jaroslav Bagačka  sa spolu v šestnástich bodoch vyjadril k niektorým aktuálnym otázkam.

V personálnej oblasti sa uvažuje o posilnení Junior komplexu, známy je tiež odchod kuchára Ferreiru. Záujem o maďarského kuchára, ktorý by pracoval 1-2 týždne zostáva. Personálne otázky sa  riešia priebežne.

Zúčastnení vyjadrili tiež pripravenosť na Týždeň brazílskej a talianskej kuchyne, ako aj na Dni francúzskej kuchyne. Organizačne a personálne sú pripravení. Šéfkuchári budú pán Ferreira a pán Cisár.

por2Ďalšia diskusia bola k otázke prípravy a varenia studených pokrmov z prevádzok do školského bufetu Orlík. Riaditeľ školy za všeobecného súhlasu sa rozhodol tento  rozvoz ( niekedy okolo 6 eur) zrušiť od 1.2.2017.

Výška ceny stravných lístkov nateraz zostáva 3,30, sú obavy z jej navýšenia a akceptácie zákazníkom.

Riaditeľ školy spomenul niektoré vlastné nápady, ktoré sa stali novinkami v prevádzke Čierny orol. Sú nimi – čaj v stredu, špeciality počas týždňa ( tie sa každý mesiac obmieňajú), súťaž kuchárov o najlepšiu špecialitu( január), BIG PORCIE, každý deň 3 jedlá medzinárodných kuchýň. Vyzval prítomných aby sa pokúsili o návrhy noviniek, ktoré spestria stravovanie.

Prevádzka Atrium reduta, ktorá v uplynulom roku zaznamenala najväčší nárast bude od jari opäť s terasou. Bude sa rozširovať, pripravuje sa jej personálne obsadenie.

Menšia spokojnosť je s barom v škole, kde chodí málo zákazníkov, skôr uprednostňujú školský bufet.

Riaditeľ školy spomenul blížiace sa súťaže v gastroodboroch. Určil ich personálne obsadenie – zamestnanci Švagerko a Rapčanová do Poděbrad, Ing. Kmeťová na Gastrocup do Banskej Bystrice a MOV Melišíková na FOURFEST (ide o súťaže kuchárov). Mementom je pomerne malý záujem o súťaže zo strany žiakov, čo sa však prejavuje i pri vyučovacom procese.

Prítomní kladne hodnotili varenie z Junioru, ktoré sa vozí do školy ( niekedy i 11 jedál), kladný ohlas bol tiež na hospodársky výsledok prevádzok v roku 2016.

V diskusii boli určené stravovacie dni pre jednotlivé prevádzky počas FOURFESTU, nákup nevyhnutného oblečenia – nohavice mužom do JK.

Pozitívne bol tiež prijatý záujem Hotela Kaskády o spoluprácu so školou.

por3Vedúca ekonomického úseku Ing. Majtánová informovala o záujme o prenájom centra učenia sa, riaditeľ školy preferuje vlastné využitie priestorov.

Vedúca JK Klára Poprocká kriticky hodnotila činnosť žiakov na praxi a informovala o účtovaní niektorých akcií.

Pracovné stretnutie, ktoré trvalo 90 minút bolo živé a prinieslo konkrétne závery a názory. V tomto školskom roku sa tento orgán stretne ešte raz.

 

J.B.