Projekt je súčasťou operačnému programu Ľudské zdroje, prioritná os Zamestnanosť, konkrétny cieľ Zlepšiť prístup na trh práce uplatnením účinných nástrojov na podporu zamestnanosti, vrátane podpory mobility pre získanie zamestnania, samostatnej zárobkovej činnosti a aktivít vo vidieckych oblastiach. Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.
Cieľom projektu je : Podporiť rozvoj špecifických zručností zamestnancov školy v oblasti modernej gastronómie za účelom udržania pracovných miest.
Hlavná cieľová skupina: zamestnanci v počte 9 osôb. Táto skupina osôb bude mať hlavný úžitok z realizácie projektu s cieľom udržania si pracovného miesta a poskytovania kvalitnejších odborných znalostí, s ohľadom na trh práce a potreby zamestnávateľov.
Vedľajšia cieľová skupina: študenti našej školy študujúci odbory v oblasti gastronómie, ale aj študenti z ostatných odborných škôl v regióne, ostatní pedagogický zamestnanci, absolventi našej školy, ktorí študovali v oblasť gastronómiu a neuplatnili sa na trhu práce, potencionálni zamestnávatelia, turisti, návštevníci.
Realizácia projektu
Projekt je realizovaný prostredníctvom 2 hlavných aktivít
Aktivita 1. Profesijný rozvoj sektorových zručností vrátane IKT zručností zamestnancov, ktorá bude pozostávať z dvoch podaktivít:
Podaktivita a) Výber a príprava
Podaktivita b) Cielené získavanie pracovných zručností
Aktivita 2. Podpora rozvoja pracovných zručností zamestnancov
Projekt je časovo realizovaný od 02/2019 do 11/2019