Ďusi navarí  halászlé zo sumca

Ako je známe, naša reštaurácia Mladosť na Železničnej ulici má nového šéfkuchára Júliusa Gembeca. Má 24–ročnú prax v kuchyni, pričom trinásť rokov pôsobil na Kolibe v Ožďanoch.

Prvý septembrový týždeň predstavil svoje kulinárske umenie a navaril množstvo chutných jedál. Akcia „Ďusi sa predvádza“ pokračuje. V rámci nej čaká na zákazníkov v reštaurácii Mladosť v utorok, 12. septembra a v stredu špecialita. Ďusi navarí halászlé zo sumca (harcsa halászlé).

Vybrať si budete môcť aj z jedálneho lístka, z piatich hlavných jedál a dvoch polievok. Pochutnať si môžete na jedlách: Rizotto frutti de mare s morskými plodmi, vínom a parmezánom, babičkine lievance s lekvárom, furmanské halušky so syrom a gazdovskou slaninou, grilovaná ryba Mahi-Mahi s vínovo citrónovou omáčkou, zemiakové placky s údeninou a kyslou kapustou, morská šťuka hejk s pečenou cviklou a zemiakmi či držková podľa Ďusiho.  

Jedálny lístok od 11. – 15.09.2023

Pondelok

Hovädzí vývar s cestovinami, Gulášová

Vyprážaný, kurací karpatský rezeň s cesnakovým dipom

Bravčový  segedínsky   guláš špeciál, knedle

Hovädzie soté „Beat Sante“

Rizotto frutti de mare s morskými plodmi, vínom a parmezánom

Babičkine  lievance s lekvárom

Dezert:  Babičkine  lievance s lekvárom

Utorok

Zemiaková, Fazuľová Jókai

Gyros z kuracích pŕs s prírodnou omáčkou

Bravčový prírodný rezeň Budapest s restovanou kuracou pečeňou

Furmanské halušky so syrom a gazdovskou slaninou

Grilovaná ryba Mahi- Mahi s vínovo-citrónovou omáčkou

Štefánska hovädzia pečienka, ryža, špeciálne  miešaný šalát kuchára Barnu

Dezert: Podľa  výberu kuchárky Renáty

Streda

Slepačí  vývar, Zeleninový boršč

Salašnícka bravčová krkovička so strapačkami

Zemiakové placky s údeninou a kyslou kapustou

Lasagne s mäsom

Vyprážaný kurací rezeň, kaša

Osie hniezdo so škoricou

dezert:  Osiel hniezdo so škoricou

Štvrtok

Hovädzí vývar s gágoríkmi, Kulajda s vajcom a kôprom

Vyprážaný  bravčový rezeň, zemiakový šalát

Sviečková na smotane, knedle

Zeleninové rizoto z morčacieho stehna s parmezánom

Granatiersky pochod

Morská šťuka hejk s pečenou cviklou a zemiakmi

Dezert: Podľa vedúcej Mariky

Piatok

Zeleninová, Držková podľa Ďusiho

Vyprážané šampióny, zemiaky, šalát

Pizza so šunkou a syrom podľa Barnu

Plnená bravčová roláda so sušenými paradajkami a údeným syrom

Pošírovaný  losos na smotanovom baby špenáte

Koláč z kysnutého cesta s ovocím a poleva podľa majsterky Juditky

Dezert: Koláč z kysnutého cesta

Špecialita  týždňa – Ďusi sa predvádza

UTOROK, STREDA – Halászlé zo sumca/ harcsa halászlé) samostatne 0,5  l – 5,50 €

V septembri je v reštaurácii Mladosť obľúbený bufetový spôsob obsluhy. Neváhajte a doprajte si chutný obed.

Marta Kanalová