Kaderníci na praxi v zariadení sociálnych služieb Rimava

Na základe požiadavky o možnú spoluprácu zo strany Zariadenia sociálnych služieb Rimava, sa naši žiaci spolu so svojimi majsterkami Jankou Bendovou a Juditou Kerekešovou z odboru kaderník vydali na výnimočnú cestu. Ich cieľom bolo poskytnúť klientom tohto zariadenia nielen odbornú starostlivosť o vlasy, ale aj kúsok ľudského tepla a radosti, ktoré sa skrýva za každým strihom a úpravou účesu.

Pre našich žiakov bola táto návšteva mimoriadne prínosná. Mali možnosť rozšíriť si praktické zručnosti v reálnom prostredí a získavať ďalšie neoceniteľné skúsenosti, ktoré sú pre ich budúce povolanie kaderníka nesmierne dôležité. Česanie, strihanie či celková úprava vlasov klientov zariadenia im umožnili vyskúšať si rôzne techniky a formy úprav.

Nesmierne nás teší, že sme mohli nadviazať túto spoluprácu, ktorá pre nás znamená viac než len profesijnú skúsenosť. Vnímame ju ako príležitosť prispieť k spoločenskému dobru, kedy môžeme starším a slabším osobám v našom meste priniesť kúsok starostlivosti a zlepšiť im deň. Tento skutok nás naplnil pokorou a vďačnosťou, pretože pomoc druhým je pre nás hodnotou, na ktorej veľmi záleží.

Tieto návštevy plánujeme pravidelne opakovať niekoľkokrát do roka. Veríme, že sa nám podarí vytvoriť dlhodobý vzťah s klientmi zariadenia a budeme im môcť naďalej poskytovať nielen naše služby, ale aj priateľskú pozornosť.

Ďakujeme Zariadeniu sociálnych služieb Rimava za prejavenú dôveru a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Spoločne dokazujeme, že aj malé gestá môžu priniesť veľkú radosť.