Naše odbory
Stavebná výroba
Odbor je zameraný na odbornú prípravu pre výkon jednoduchých a pomocných prác v celej oblasti stavebníctva ako kvalifikovaný pomocný stavebný robotník.
Murár
Absolvent je odborne kvalifikovaný pracovník v štátnych a súkromných podnikoch, samostatný podnikateľ zaoberajúcich sa výrobou, montážou, údržbou alebo obnovou stavieb bytových, občianskych, poľnohospodárskych aj priemyselných. Odborný výcvik sa vykonáva v novom, modernom stredisku praktického vyučovania Junior Komplex. Žiaci získajú odborné vedomosti z technických materiálov, z prestavby budov, z technológií využívané v modernom stavebníctve. Získajú zručnosti vykonávať základné maliarske a natieračské…
Kaderník
Absolventi sa uplatnia ako odborní zamestnanci kaderníctva, živnostníci, ako zamestnanci firiem zaoberajúci sa výrobkami vlasovej kozmetiky.
Čašník, servírka
Učebný odbor pripravuje na výkon povolania čašník, servírka v oblasti služieb ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania. Odborný výcvik sa uskutočňuje v našich moderných školských zariadeniach Čierny Orol a Mladosť. Absolventi získajú zručnosť v technike obsluhy, komunikácií so zákazníkom, znalosti zo stolovania, technológie obsluhy, z potravín a výživy, zo základov ubytovacích služieb, ekonomiky. Vedia uviesť hostí…
Kuchár
Učebný odbor pripravuje žiakov na výkon povolania kuchár v oblasti služieb ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania. Odborný výcvik sa uskutočňuje v našich moderných školských zariadeniach Čierny Orol a Mladosť. Absolvent po skončení ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické…
Inštalatér
Učebný odbor pripravuje žiakov na kvalifikované vykonávanie odborných činností spojených s montážou, údržbou a opravami vodovodných, odpadových, plynovodných a vykurovacích rozvodov a zariadení. Počas prípravy na povolanie žiaci získavajú vedomosti a zručnosti pri spájaní rôznych materiálov zváraním, lepením a inými technikami, pri tvarovaní rozvodov, osadzovaní a pripájaní rôznych zariadení, vykonávaní skúšok tesnosti.
Obchodný pracovník
Uplatnenie absolventa ako predajca, pokladník, nákupca, vedúci prevádzky, vedúci predaja, kontrolór kvality, skladník, pracovník marketingu, a pod.
Kozmetik
Absolvent sa uplatní v pracovných pozíciách ako kozmetik, manikér, pedikér, nechtový dizajnér, vedúci kozmetickej prevádzky, súkromný podnikateľ v oblasti osobných služieb so zameraním na kozmetické služby.
Hotelová akadémia
Absolvent nájde uplatnenie v hotelových a reštauračných službách ako radový pracovník, manažér strednej úrovne alebo sa môže uplatniť ako samostatný podnikateľ schopný vykonávať práce súvisiace s riadením a organizovaním hospodárskej činnosti a prevádzky v hotelových zariadeniach reštauračného stravovania, účelového stravovania a prechodného ubytovania.
Spoločné stratovanie
Absolvent sa uplatní v pracovných pozíciách ako prevádzkar, šéfkuchár, hlavný čašník, servírka, barman, barista, somelier, vedúci závodu spoločného stravovania, majster odbornej výchovy, súkromný podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a spoločného stravovania.
Vlasová kozmetika
Absolvent sa uplatní v kaderníckych a kozmetických salónoch, v živnostenských zariadeniach, prevádzkach televízie, v divadle, kúpeľných zariadeniach, na lodiach, v hoteloch, v predajniach s kaderníckymi a kozmetickými prípravkami.
Podnikanie v remeslách a službách
Umožňuje získať úplné stredné odborné vzdelanie pre absolventov rôznych učebných odborov. Štúdium je zamerané na získanie podnikateľských a manažérskych zručností pri tvorbe vlastného podnikateľského plánu, pri zabezpečovaní chodu prevádzok, obchodu a poskytovania služieb, pri vykonávaní administratívnych prác a účtovnej evidencie.
Potravinárstvo, hygiena potravín
Absolventi získajú titul DiS, uplatnia v profesiách a pracovných pozíciách v oblasti výživy, potravinárskej inšpekcie, v potravinárskom priemysle, v distribúcii a úprave potravín ako hygienický dozor, kontrolór kvality, technológ, poradca na prevenciu a diagnostiku nákazlivých ochorení a likvidáciu pôvodcov týchto nákaz alebo v oblasti súkromného podnikania v potravinárstve.