
Pri príprave šálky kávy ide predovšetkým o zážitok pre zákazníka. Baristov, odborníkov na prípravu a servírovanie kávy sa snažíme pravidelne vychovávať aj na našej škole. Veríme, že sa nám to aj vďaka ŠKOLY BARISTU opäť podarilo v 25. – 27. februára 2025, keď sme pre našich žiakov zorganizovali v tomto školskom roku už druhý baristický kurz.
Pod vedením Mareka Sviteka sa žiaci učili zvládnuť všetko, od poznania rôznych druhov káv, technik praženia a mletia či prípravy kávy, ako aj o správnom servírovaní. Cieľom ŠKOLY BARISTU bolo poskytnúť študentom všetky znalosti a zručnosti potrebné na to, aby sa mohli stať skúsenými a kvalitnými baristami. Kurz úspešne absolvovalo 11 žiakov našej školy, ktorí si zároveň domov odniesli certifikát „BARISTA JUNIOR“.
Ešte raz by sme chceli vyjadriť úprimnú vďaku nášmu školiteľovi Marekovi Svitekovi zo ŠKOLY BARISTU za profesionálny prístup a cenné rady, ktoré žiakom pomohli zdokonaliť sa v oblasti prípravy kávy a baristických techník, bol skvelým inštruktorom, ktorý poskytol individuálny prístup a rady každému účastníkovi.
Novým baristom gratulujeme a veríme, že vedomosti a zručnosti získané na kurze čoskoro uplatnia aj praxi – hlavne v školskom bare.
JK


