Čo sa naučili, preverili v praxi

Praktické vedomosti našich hotelákov z III.H preverila ročníková práca, ktorú museli zvládnuť 4. apríla. Študenti boli rozdelení do dvoch skupín. Jedna z nich pripravovala štvorchodové jedlo a druhá mala na starosti prípravu slávnostnej tabule, miešaného nápoja, kávy podľa výberu a samotnú obsluhu.

Ako povedala majsterka OV Judita Melišíková, študenti hotelovej akadémie mali  na ročníkovú prácu päť hodín. Čo sa týka prípravy jedla, spoločne si vybrali recepty a podľa nich varili. Predjedlom bola lososová pena, polievkou consommé, hlavný jedlom pečené kačacie stehno s lokšami a jablkovou omáčkou. Nechýbal ani dezert-karamelové rezy. Hodnotila sa aj chuť jedla, vzhľad, technológia, čistota pracoviska i obsluha.

Marta Kanalová