Exkurzia na DANUBIUS GASTRO 2025

V uplynulých dňoch (31.01.-01.02.2025) sa v Bratislave, konkrétne v Inchebe, konal veľtrh DANUBIUS GASTRO, ktorý sa každoročne zameriava na TOP trendy v gastronómii. Spolu s veľkým počtom návštevníkov tento veľtrh navštívili a objavovali novinky aj žiaci našej školy.

„Všetky lahodné chute a vône sa v Inchebe sústredia niekoľko dní.“

Aj takto môže znieť slogan medzinárodného veľtrhu gastronómie. Je to ideálne miesto pre milovníkov dobrého jedla, kávy, vína a nápojov. Je skvelou prehliadkou najnovších trendov v oblasti gastronómie. Podujatie plné vôní, farieb a chutí potešilo nielen všetkých milovníkov chutného jedla. Profesionálni návštevníci sa na veľtrhu mohli zoznámiť s technologickými novinkami pre hotely, reštaurácie, penzióny, kaviarne a predaj. Ponúkali tiež komplexný výber v rámci profesionálneho vybavenia, nábytku, svoje zastúpenie mali aj progresívne riešenia pre potravinársky priemysel, pekárne, obchod, obalový materiál a reklama. Naše zmysly tiež potešili atraktívne sprievodné programy kuchárov, pekárov, cukrárov, barmanov a baristov. Tu sme mali možnosť stretnúť aj nášho dlhoročného známeho Ivana Vozára, člena SZKC a člena hodnotiacej komisie na našou školou už roky organizovanej medzinárodnej súťaže FourFest v odbore kuchár. Stretli sme tam ešte množstvo ďalších známych osobností, s ktorými sa naši žiaci aj kolegovia zvečnili na fotografiách.

Súčasne s DANUBIUS GASTRO sa konalo ITF SLOVAKIATOUR, ktoré bolo umiestnené na poschodí. Venované bolo turizmu zameraného na rôzne zákutia nášho krásneho Slovenska.

Po absolvovaní exkurzie sme sa presunuli o pár krokov ďalej do blízkeho obchodného centra, kde sa mladí ľudia, a vlastne všetci, vyžili aj v nákupnej turistike. Cesta domov ubehla rýchlo a my sme sa bezpečne dostali do našich domovov.

Ďakujeme vedeniu školy, organizátorke p. Chamulovej a BBSK za sprostredkovanie dopravy na odbornú exkurziu. Samozrejme kolegom a žiakom za príjemne a pokojne strávené, bezproblémové chvíle. A o tom má takáto akcia byť.

Text: Chlpošová

Foto: zamestnanci a žiaci SOŠOS

Zdroj: DANUBIUS GASTRO 2025 | www.incheba.sk