Gastro Junior – Skills Slovakia, Kuchár roku 2011/2012

Pod týmto názvom sa dňa 20.1.2012 organizoval  2.ročník celoštátnej súťaže žiakov hotelových akadémií a stredných škôl v odbore kuchár.
Verejná súťaž sa konala v Inchebe, Bratislave .

Odbornú porotu tvorili :
Jaroslav Žídek – šéfkuchár, Pavel Pospíšil – šéfkuchár, Martin Kovarský – šéfkuchár, Igor Čehy – šéfkuchár, Justin P. Topolský – gurmán, Zlatica Kramárová – šéfredaktor časopisu „Hoteliér“, Dagmar Augustínska – ŠIOV, Vlasta Púchovská – ŠIOV

Odborní garanti súťaže rozhodli o nasledovnom umiestnení :
1.miesto : Michal Hanšut  SOŠ obchodu a služieb Piešťany
2.miesto : Róbert Mesiarik  SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen
3.miesto : Viktor Nguyen SOŠ obchodu a služieb Rimavská Sobota

S potešením sme prijali správu, že práve 3.miesto vo finálovom kole si právom obhájil náš žiak 3. ročníka hotelová akadémia, SOŠ obchodu a služieb v Rimavskej Sobote Viktor Nguyen. Jeho súťažné jedlo – Dusené hovädzie mäso preliate sherry omáčkou, dekorované gratinovanou špikovou kosťou a podávané s kukurično – žemľovou polentou bolo súčasťou štvorchodového menu. Počas jeho súťažného vystúpenia ho prišli povzbudiť jeho spolužiaci a kamaráti zo školy. Z úspechu sa všetci tešíme a veríme, že tento výsledok obhájime aj v ďalšom ročníku.

[nggallery id=31]