Novinky v reštaurácii Mladosť, aj akcia Ďusi sa predvádza

Po letných dovolenkách otvára v pondelok, 4. septembra svoje brány naša reštaurácia Mladosť na Železničnej ulici. Opäť si budete môcť vychutnať dobré jedlo. A nielen to. Máme pre vás niekoľko noviniek.

Budete si môcť vybrať až z piatich hlavných jedál a dvoch polievok. Novým šéfkuchárom je Július Gembec, ktorý trinásť rokov pôsobil  na známej Kolibe v Ožďanoch. Súčasťou prvého týždňa prevádzky reštaurácie Mladosť bude akcia „Ďusi sa predvádza“. V rámci nej predvedie nový šéfkuchár svoje kulinárske umenie. Budete si môcť pochutnať na jeho špecialitách: špenátové halušky so syrovou omáčkou podľa šéfkuchára Ďusiho, kurací paprikáš s cestovinou, bryndzové halušky, placky s hríbovými omáčkami, dezert podľa Ďusiho, baraní perkelt s maslovými haluškami, zbojnícka pochúťka v placke, halušky s kapustou, pošírovaný losos na smotanovom baby špenáte, zemiakové šúľance so strúhankou a maslom, pečené kuracie stehno v medovo-balzamikovej marináde, držková podľa Ďusiho, hríbovka či kapustová s klobásou.

V septembri sa môžete tešiť aj na obľúbený bufetový spôsob obsluhy. Od 18. do 20. septembra prebehnú Dni slovenskej kuchyne. Variť bude aj známy šéfkuchár Rišo Cisár. Servírovať sa budú klasické i moderné jedlá slovenskej kuchyne.

Jedálny lístok 4.-8.9.2023

Pondelok

Slepačí vývar s cestovinou, Kapustová s klobásou

Vyprážaný kurací špíz-Junior so šunkou a syrom

Debrecínsky bravčový guláš, cestovina

Morská šťuka hejk s pečenou cviklou a zemiakmi

Špenátové halušky so syrovou omáčkou podľa šéfkuchára Ďusiho

Kurací paprikáš s cestovinou

Dezert podľa vedúcej Mariky

Utorok

Zeleninová so strúhaním, Cesnaková

Hovädzie varené zadné s paradajkovou omáčkou, knedle

Penne arabiata s pikantným paradajkovým pestom a parmezánom

Plnené kuracie stehno Gödöllő, blanšírované striky s baby mrkvou

Bryndzové halušky

Placky s hríbovými omáčkami

Dezert podľa Ďusiho

Streda

Držková podľa Ďusiho, Krúpková

Konfitované bravčové karé, plnené so sušenými paradajkami a rukolou

Grilované kuracie medailóniky s omáčkou qatro formagi

Vyprážaný karfiol s tatárskou omáčkou, varené zemiaky

Baraní perkelt s maslovými haluškami

Zbojnícka pochúťka v placke

Dezert podľa kuchára Barnu

Štvrtok

Hovädzí vývar, Fazuľová s údeným kolenom

Vyprážaný kurací rezeň, zemiakový šalát

Bravčová krkovička Várkapu s hydinovou pečeňou

Guláš Petra Voka, houskový knedlík

Halušky s kapustou

Pošírovaný losos na smotanovom baby špenáte

Dezert podľa majsterky Juditky

Piatok

Kurací vývar, Hríbovka

Koložvárska kapusta skladaná

Vyprážaný karbonátok, kaša, uhorka

Hovädzia sviečková Stroganov

Zemiakové šúľance so strúhankou a maslom

Pečené kuracie stehno v medovo-balzamikovej marináde

Dezert Zemiakové šúľance so strúhankou a maslom

Neváhajte a doprajte si dobrý obed v našej reštaurácii Mladosť.

Marta Kanalová