Úspech na gastro súťaži

Slovenská komisia Skills Slovakia v spolupráci s Nadáciou na podporu odborného vzdelávania a prípravy, Štátnym inštitútom odborného vzdelávania a partnermi schválila 2.ročník súťaže v odboroch kuchár a cukrár s názvom Skills Slovakia – Gastro Junior v školskom roku 2011/2012.
Súťaže sa mohli zúčastniť žiaci hotelových akadémií a stredných odborných škôl. Víťazom školského kola sa stal  žiak III.H triedy z Hotelovej akadémie Viktor Nguyen. Jeho receptúra  spolu s fotkou pripraveného pokrmu bola zaslaná v elektronickej podobe, čím sa potvrdila prihláška na semifinále súťaže Gastro Junior – Skills Slovakia 2011/2012. Odborná porota rozhodla o postupujúcich do semifinále. S veľkou radosťou sme prijali správu, že jedným z 18 postupujúcich je aj náš Viktor.
A tak 8.12.2011 sme sa zúčastnili semifinálového kola v priestoroch SOŠ obchodu a služieb v Piešťanoch. Viktor mohol preukázať svoju zručnosť pri príprave pokrmu, ktorú nadobudol pod vedením Bc.Radoslava Čílu, majstra odbornej výchovy a Ing. Anety Kmeťovej, učiteľky odborných predmetov. Súťažiaci museli využiť jednu z povinných surovín, ktorými boli kukuričné kurča, srnčí chrbát a bažant.Viktorovi sa podarilo zabojovať a nakoniec porota rozhodla, že sa stal jedným z  8 finálových súťažiacich. Odborná porota pozostávala zo známych odborníkov v gastronómii ako p.Jaroslav Židek, p.Pavel Pospíšil, p.Martin Kovarský, p.Igor Čehy a p. Zlatica Kramárová. Touto cestou sa im chceme poďakovať za cenné rady, ktoré sme dostali pri hodnotení pokrmov.
Naš súťažný pokrm :
Srnčí chrbát v mandľovej kruste
na višňovom glazé,
preliaty dulovým čatní,
podávaný so žemľovou mafinou

Finálové kolo sa bude konať v mesiaci január v priestoroch Danubias Gastro 2012, Incheba, Bratislava.
Držme všetci palce!
Aneta Kmeťová, učiteľ odborných predmetov

[nggallery id=25]