Vegetariánsky deň

Študenti II.H triedy odboru hotelová akadémia dňa 3. júna 2011 prezentovali svoje zručnosti a schopnosti a pod vedením Ing. Anety Kmeťovej, vyučujúcej predmetu technológia prípravy pokrmov, pripravovali v novozriadenej učebni lahodné vegetariánske jedlá. Akcia bola usporiadaná v rámci projektu Premena a inovácia vzdelávania na Spojenej škole v Rimavskej Sobote pod názvom „Akčný týždeň. Vegetariánske menu“. Študenti od rána usilovne pracovali v 6. skupinách. Každá skupina mala za úlohu pripraviť vegetariánske menu, ktoré potom prezentovala pred prísnym zrakom, ale hlavne maškrtným jazýčkom hodnotiacej komisie. Do poroty boli prizvané pani učiteľky Mgr. M. Nociarová, Mgr. M. Beňušová, Mgr. Ľ.Karasová, Mgr. M. Rydzoňová , Bc. R. Číla a podľa usmernenia pani uč. Ing. Kmeťovej členovia komisie prideľovali body. Okrem chuti, celkového vzhľadu, prezentácie pokrmov sa hodnotilo aj dodržiavanie hygienických zásad pri práci. Po ochutnávke členovia poroty vybrali z celkového počtu 18 pokrmov, tri pokrmy, ktoré sa v blízkej budúcnosti objavia na jedálnom lístku v našom stravovacom zariadení Čierny orol a pripravia ho študenti II.H triedy.
Víťazné menu je nasledovné:
Predjedlo: avokádová nátierka
Polievka: špenátová
Hlavné jedlo: sójové kocky
Dezert: banánovo-čokoládové mafiny
Našim študentom patrí veľká pochvala, že sa svedomito postavili k svojim povinnostiam, popasovali sa s prípravou vegetariánskych pokrmov a rozšírili si svoje gastronomické vedomosti a poďakovanie patrí pani Ing. Kmeťovej, že v jej hlave vznikol nápad zrealizovať túto zaujímavú akciu.

Zapísala: Mgr. Mária Beňušová

[nggallery id=14]