Veľký úspech slovenskej a maďarskej kuchyne.

Po júlovej premiére sme teraz v septembri zopakovali Dni slovenskej a maďarskej kuchyne v zariadení Čierny orol. V jedálnom lístku sme vychádzali z jedál, ktorými sme postupne rokmi obohacovali jedálny lístok najmä po návštevách hosťujúcich maďarských škôl.

Vo štvrtok vyvrcholilo podujatie v súťaži oboch národných kuchýň. Tesné víťazstvo v nej zaznamenala slovenská kuchyňa vedená kapitánom Filipom Sujom. Podujatie sa stretlo s obrovským záujmom verejnosti, keď tržby v prevádzkach boli o viac ako tretinu vyššie ako bežne. Vysoká bola aj kvalita a výzor jedál.

Na súťaži sme mali aj hostí z partnerskej školy v Ózde pod vedením riaditeľa Dr. Pétera Alabána. Pán riaditeľ skonštatoval vysokú úroveň podujatia, vyjadril výnimočný obdiv našej škole a pozval nás na burzu škôl ich vzdelávacieho centra v novembri. Riaditeľ SOŠOS PaedDr. Jaroslav Bagačka navrhol viacero spoločných podujatí počas tohto školského roka s konkrétnymi termínami.

Dni slovenskej a maďarskej kuchyne boli úspešné, gratulácia a poďakovanie patrí všetkým zainteresovaným. Pozdvihli dominanciu našej školy v okrese, kraji , meste i v medzinárodnom porovnaní škôl krajín V4. A tiež sme spojili naše národy cez gastronómiu. A to nie je málo.