Dni talianskej kuchyne

 Ak vás lákajú chute svetoznámej talianskej kuchyne, nemusíte kvôli tomu cestovať do Talianska. V našej reštaurácii Mladosť prebiehajú od 6. do 8. marca Dni talianskej kuchyne. Varí známy šéfkuchár s medzinárodnými skúsenosťami Richard Cisár.

Pochutnať si môžete na špecialitách, akými sú zeleninová polievka MINESTRONE, originál pomodoro krém s mozzarellou, farfalle na smotanovo-hubovom ragú, špikované kuracie prsia „SOUS-VIDE“ so špargľou a omáčkou quattro formaggi, konfitované hovädzie líčka na červenom víne a koreňovej zelenine, rizoto s morskými plodmi, olivami i parmezánom, penne arrabiata s pikantným paradajkovým pestom i jablkové tiramisu.  

„Každá kuchyňa je svojim spôsobom špecifická, lebo odráža regionálne jedlá produkty a zvyky. Taliani používajú veľa cestovín, šalátov, u mäsa uprednostňujú prípravu na grile. Talianska kuchyňa je ľahko stráviteľná, osobne moja obľúbená a vo všeobecnosti považovaná za jednu z najchutnejších kuchýň v Európe,“ poznamenal Richard Cisár.

Do prípravy jedál sa aktívne zapájali aj praxujúci žiaci. Ako povedal Rišo, snažili sa a mali množstvo otázok. „Praxujúcich žiakov musím pochváliť, nech im záujem o varenie ostane, nech ich to baví a nech máme ďalšiu generáciu šikovných kuchárov,“ dodal na záver známy šéfkuchár.

Marta Kanalová