KURZ BARISTA JUNIOR

     V dňoch 14.06.2021 až 16.06.2021 sa na našej škole konal kurz BARISTA JUNIOR, ktorého garantom a zároveň aj lektorom bol  MAJSTER SLOVENSKA V PRÍPRAVE KÁVY  Stanislav Cibuľa.

     Na kurze sa naši mladí baristi z odborov hotelová akadémia, kuchár a spoločné stravovanie zoznámili s pôvodom a históriou kávovníka, pestovaním zberom a spracovaním kávy, pražením kávy a prípravou na záverečný produkt, hodnotením a posudzovaním kávových zŕn, balením a správnym skladovaním kávy, spôsobom výroby instantnej a bezkofeínovej kávy, pôsobením kávy na ľudský organizmus, kávovarom a manipuláciou s ním, mlynčekom, mletím kávy, údržbou a čistením kávovaru, prípravou rôznych druhov káv, ukážkou kávových koktailov, základmi techniky Latte art a cappuccinom zdobeným topingom.                

     O kurz bol tohto roku taký veľký záujem, že sme nemohli vyhovieť všetkým uchádzačom. Zúčastnilo sa ho 14 žiakov. Ostatní prídu na rad v budúcom školskom roku.