Oktoberfest na chvíľu na našej škole

Jubilejnou desiatou národnou kuchyňou, ktorá bude predstavená v našej prevádzke, bude bavorská kuchyňa. Bude tomu tak od 13.- 15. októbra v zariadení Čierny orol. Nakoľko je október a v tomto mesiaci prebieha v Mníchove obľúbený OKTOBERFEST, tak aj my symbolicky ochutnáme pivný špeciál Oktoberfest- 13,7 stupňový Paulaner.  Okrem neho budú v ponuke ešte dva ďalšie Paulanery.

      Bavorská kuchyňa je svetoznáma napriek tomu, že nie je príliš racionálna a diétna. U nás poznáme najmä údené koleno s kopou kapusty a knedľou, alebo so známymi praclíkmi. Okrem toho nechýbajú šaláty, najmä zemiakový so šalátovými uhorkami. Z dezertov sú to tvarohové zákusky, torty, krémy. Všetko je sýte, proste chlapské. Reprezentatívnu vzorku  týchto pochúťok nám počas našich dní pripraví šéfkuchár Hotela Dixon a podpredseda Banskobystrického klubu kuchárov a cukrárov Richard Cisár. Je u nás do tretice, predtým tu predstavil taliansku a švajčiarsku kuchyňu. Autentickosť jeho výtvorov je garantovaná  aj vďaka tomu, že v minulosti pôsobil ako šéfkuchár i v Bavorsku.

Návštevníci Čierneho orla si teda môžu pochutiť na silnom vývare, svetoznámej nátierke Obazda, mníchovskej roštenke, pečenom kolene, praclíkoch a ďalších bavorských špecialitách. Otvorené je denne do 21. hod. Na počúvanie budú znieť bavorské melódie, v obsluhe sa objavia aj bavorské kroje. Tak teda vitajte na OKTOBERFESTE priatelia!