Reprezentovali chutnými gemersko-malohontskými haluškami

Na tradičných Majstrovstvách SR vo varení a jedení bryndzových halušiek v Tureckej sa zúčastnili i zamestnanci našej školy. Štvorčlenné zmiešané družstvo  v zložení Bc. Radoslav Číla – hlavný kuchár, Mgr. Peter Kminiak, Milica Bagačková a Alica Balogová predviedlo po zodpovednej príprave dobrý výkon. Úlohou bolo v čím najkratšom  čase uvariť 3 kg chutných bryndzových halušiek so slaninkou a smotanou. Po príprave ich družstvo muselo v čo najkratšom čase zjesť. Používali sa tradičné receptúry, postupy, halušky sa museli hádzať ručne, slanina sa opekala v dyme  z kotla. Podľa názoru porotcov, halušky z Gemera-Malohontu boli mimoriadne chutné, chuťovo patrili medzi najlepšie. Výraznejšiemu úspechu školy zabránila priorita času a rýchlosti pri varení, keď podľa propozícií aj rozvarené a nekvalitné halušky mali  šancu na úspech pri  extrémnej rýchlosti varenia a jedenia. Zviťazili muži z mliekárne Liptov tradičný účastník akcie.
 Dvojdňové  podujatie obce Turecká a množstva partnerov bolo obohatené vystúpeniami folklórnych súborov( napr. súbor Matičiarik), zaujímavými súťažami v rúbaní dreva, či pití žinčice. Predsedom poroty bol známy Peter Justin Topolský, moderátorkou Veronika Paulovičová. Medzi rozhodcami bola tiež pätica zamestnankýň našej školy, čím sme tiež prispeli k úspešnému priebehu podujatia.

[nggallery id=16]