Skills Slovakia – Gastro Junior Bidfood CUP – KUCHÁR 2017/2018

20171128_130247KLUB MLADÝCH KUCHÁROV A ČAŠNÍKOV a  ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA pod záštitou MINISTERSTVA ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY zorganizoval 7. ročník semifinálového kola postupovej súťaže žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár v školskom roku 2017/2018.

Semifinálového kola sa zúčastnil aj náš Roman Černák, študent III. ročníka študijného odboru Hotelová akadémia. Súťaž sa konala 28. novembra 2017 v priestoroch Strednej odbornej školy hotelových služieb  v Nových  Zámkoch. Súťažiaci sa museli popasovať s technológiou spracovania povinnej suroviny – falošná sviečková alebo kačacie prsia, so snahou vytvoriť cenovo prijateľné jedlo, kvalitou tepelnej úpravy a vytvorením moderného slovenského jedla. Práca na pridelenom pracovisku si vyžaduje 100 % sústredenosť, ktorá musí odolávať okolitým nepredvídateľným okolnostiam – stres z prvého vystúpenia, umelecké diela na tanieri skúsenejších kolegov, lenivá rúra a ………..

Čo si zo súťaže  odnášame?

Chuť pracovať na sebe  – ja žiak a ja učiteľ, aby sme sa mohli o rok opäť zúčastniť na tak zaujímavej vrcholovej juniorskej súťaži kuchárov ako je Skills Slovakia – Gastro Junior Bidfood CUP – KUCHÁR 2018/2019

 Romanovi za prezentáciu školy ďakujeme.

A K