KLUB MLADÝCH KUCHÁROV A ČAŠNÍKOV a ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA pod záštitou MINISTERSTVA ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY zorganizoval 7. ročník semifinálového kola postupovej súťaže žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár v školskom roku 2017/2018.
Semifinálového kola sa zúčastnil aj náš Roman Černák, študent III. ročníka študijného odboru Hotelová akadémia. Súťaž sa konala 28. novembra 2017 v priestoroch Strednej odbornej školy hotelových služieb v Nových Zámkoch. Súťažiaci sa museli popasovať s technológiou spracovania povinnej suroviny – falošná sviečková alebo kačacie prsia, so snahou vytvoriť cenovo prijateľné jedlo, kvalitou tepelnej úpravy a vytvorením moderného slovenského jedla. Práca na pridelenom pracovisku si vyžaduje 100 % sústredenosť, ktorá musí odolávať okolitým nepredvídateľným okolnostiam – stres z prvého vystúpenia, umelecké diela na tanieri skúsenejších kolegov, lenivá rúra a ………..
Čo si zo súťaže odnášame?
Chuť pracovať na sebe – ja žiak a ja učiteľ, aby sme sa mohli o rok opäť zúčastniť na tak zaujímavej vrcholovej juniorskej súťaži kuchárov ako je Skills Slovakia – Gastro Junior Bidfood CUP – KUCHÁR 2018/2019
Romanovi za prezentáciu školy ďakujeme.
A K