Talianska kuchyňa s Richardom Cisárom

   Šéfkuchár kongresového hotela v Banskej Bystrici Richard Cisár – podpredseda klubu kuchárov a cukrárov bude ďalším hosťom našich dní či týždňov kuchýň.

   Skúsený kuchár, ktorý je odborným garantom a porotcom medzinárodných súťaží, pôsobil ako šéfkuchár vo Viedni i v Mníchove. Témou našej spolupráce bude tentoraz talianska kuchyňa. Po dôkladnom oboznámení sa s priestormi, personálom, gastrozariadeniami školy absolvujú naši majstri OV a kuchári náročný tréning. V zložení jedálneho lístka budú zohľadňované rôzne okolnosti-tradície, stravníci, náročnosť hostí. V predbežnom návrhu jedálneho lístka 3-och dní talianskej kuchyne sa objavujú napr. tieto pochúťky:

Predjedlá: 

–          Carpaco z lososa na farebnom korení a limetkovým dipom

–          Domáca syrová terina s ricottou, olivami a tekvicovým olejom

Polievky:

–          Originálna talianska paradajková polievka s baby mozzarellou

–          Polievka Minestrone

Hlavné jedlá:

–          Parmigiana di melanzane ( zapekaný baklažán, mozzarella, paradajky, parmezán)

–          Plnené kuracie prsia mozzarellou, sušenou paradajkou a bazalkou s cuketovým rizotom

–          Picata milanese v parmezánovom  cestíčku,  pomodoro špagetami a bazalkou

–          Smotanovo-dubákové rizoto so šafranom a parmezánom

Cestoviny:

–          Domáce gnocchi s baby špenátom, smotanou a hríbami

–          Špagety aglio, olio, peperocino

–          Penne arrabiata s pikantným paradajkovým pestom , parmezán

Dezerty:

–          Domáce jablkové tiramisu s cardinalovou omáčkou

–          Domáce crepe dolce variacie:

–  s mandľovým krémom

– s pomarančovým krémom a grapou

– s mascarpone krémom a amaretom

 

Samozrejme, výber bude ešte oveľa bohatší.

Takže  ešte raz od 21.-23.1.2015 3 dni talianskej kuchyne so šéfkuchárom Richardom Cisárom.

Dobrú chuť!