Šéfkuchár kongresového hotela v Banskej Bystrici Richard Cisár – podpredseda klubu kuchárov a cukrárov bude ďalším hosťom našich dní či týždňov kuchýň.
Skúsený kuchár, ktorý je odborným garantom a porotcom medzinárodných súťaží, pôsobil ako šéfkuchár vo Viedni i v Mníchove. Témou našej spolupráce bude tentoraz talianska kuchyňa. Po dôkladnom oboznámení sa s priestormi, personálom, gastrozariadeniami školy absolvujú naši majstri OV a kuchári náročný tréning. V zložení jedálneho lístka budú zohľadňované rôzne okolnosti-tradície, stravníci, náročnosť hostí. V predbežnom návrhu jedálneho lístka 3-och dní talianskej kuchyne sa objavujú napr. tieto pochúťky:
Predjedlá:
– Carpaco z lososa na farebnom korení a limetkovým dipom
– Domáca syrová terina s ricottou, olivami a tekvicovým olejom
Polievky:
– Originálna talianska paradajková polievka s baby mozzarellou
– Polievka Minestrone
Hlavné jedlá:
– Parmigiana di melanzane ( zapekaný baklažán, mozzarella, paradajky, parmezán)
– Plnené kuracie prsia mozzarellou, sušenou paradajkou a bazalkou s cuketovým rizotom
– Picata milanese v parmezánovom cestíčku, pomodoro špagetami a bazalkou
– Smotanovo-dubákové rizoto so šafranom a parmezánom
Cestoviny:
– Domáce gnocchi s baby špenátom, smotanou a hríbami
– Špagety aglio, olio, peperocino
– Penne arrabiata s pikantným paradajkovým pestom , parmezán
Dezerty:
– Domáce jablkové tiramisu s cardinalovou omáčkou
– Domáce crepe dolce variacie:
– s mandľovým krémom
– s pomarančovým krémom a grapou
– s mascarpone krémom a amaretom
Samozrejme, výber bude ešte oveľa bohatší.
Takže ešte raz od 21.-23.1.2015 3 dni talianskej kuchyne so šéfkuchárom Richardom Cisárom.
Dobrú chuť!