Po ročnej pauze, zavinenej pandémiou, naša škola opäť organizuje tradičné Dni talianskej kuchyne v zariadení Mladosť na Železničnej ulici. Šéfkuchárom a garantom tejto akcie je opäť dlhoročný spolupracovník našej školy šéfkuchár Hotela Dixon v Banskej Bystrici a predseda Banskobystrického klubu kuchárov a cukrárov Richard Cisár.
Pán šéfkuchár bude úzko spolupracovať s našimi žiakmi, majstrami OV, i ostatnými zamestnancami. V jedálnom lístku nebude chýbať tradičná polievka Minestrone, konfitované hovädzie filé s prosciuttom na paradajkách a olivách, farfalle, či moderné zeleninové šaláty. Dezertom bude obľúbené Tiramisu.
Talianskou kuchyňou vstupujeme do školského roku, ktorého gastronómiu síce môže ovplyvniť COVID19, ale určite bude zápasiť s našou enormnou aktivitou, nápadmi, akčnosťou. Stravovanie bude prebiehať bufetovým štýlom a cena bude 4,80 eura.Samozrejme v ponuke budú aj jedlá na objednávku.
Termím akcie je 30.8.-3.9. 2021, pričom streda je voľná kvôli štátnemu sviatku.
Príďte ochutnať.