Tradičná česká kuchyňa opäť nesklamala

   Jedným z tradičných hosťujúcich kuchárov v našich stravovacích zariadeniach je český šéfkuchár a majster odbornej výchovy SOU spoločného stravovania Poděbrady Josef Pepa Zalabák.

   Jarné prázdniny v partnerskej škole využíva ozaj produktívne, keď varí typické české jedlá v reštaurácii Čierny orol. Po rozdelení Československa predsa len typické české jedlá sa objavujú v jedálnych lístkoch slovenských reštaurácií sporadickejšie a aj preto je dobré si ich pripomenúť. Okrem toho, pred pár mesiacmi sme si pripomenuli 100. výročie vzniku Československej republiky a aj k tomuto výročiu  smeroval tento týždeň. Hneď úvodné reakcie a najmä mimoriadne preplnená jedáleň v stredu, sú dôkazom úspešnosti akcie. Čo nám ešte Pepa do konca týždňa ponúkne?

Zelná polievka s klobásou, Staročeský oukrup, Pečené kačacie stehno s jablkami so zelí, houskové staročeské knedle, Kuře podlé Retigové, Trhanec s ovocným prelivom, guľáš a pod.

Dobrú chuť stravníci!