V zariadení Junior komplex budú variť brazílske jedlá

Uprostred februára prichádza do zariadenia Junior komplex exotická vôňa a chuť jedál z Južnej Ameriky. Od 16. do 18. februára tu budú prebiehať Dni brazílskej kuchyne s kuchárom zo Sao Paola.

Jose Said Ferreira Cosme je od decembra minulého roka súčasťou tímu našej reštaurácie Čierny orol. Pochádza zo severovýchodnej časti Brazílie, avšak podstatnú časť svojho života strávil v Sao Paule. Absolvoval štúdium gastronómie na univerzite Anhembi Morumbi v Sao Paule a bol mu udelený titul technológ gastronómie. Pracoval ako kuchár v luxusných reštauráciách, pôsobil aj na výletnej lodi. Venuje sa hlavne brazílskej, mexickej a talianskej kuchyni. Ovláda moderné technologické postupy. Jose prezentoval prvýkrát brazílsku kuchyňu uprostred januára v reštaurácii Čierny orol a mala priaznivý ohlas.

Tentokrát prinesie trochu exotickosti do zariadenia Junior komplex. Čo nás v bohatej ponuke brazílskych špecialít čaká? Keďže v brazílskej kuchyni dominuje ľahkosť, v hlavných jedlách bude prevažovať hovädzie mäso, ryby a ryža. Podávať sa budú polievky Sopa de Lentilha – Šošovicový krém či Caldo de  Carne – hovädzia polievka. Medzi hlavnými jedlami sa objaví Moqueca – Morská ryba s kokosovým mliekom a čerstvou farebnou paprikou podávaná s ryžou, Bife  Grelhado – Grilované hovädzie mäso s ryžou a omáčkou Vinagrete,  Vatapa – Ryba v kokosovo-chlebovom kréme, Copa Lombo- Dusená bravčová krkovička s opekanými zemiakmi, Coxa  e sobre coxa de frango- Kuracie stehno s pomarančovou omáčkou podávané so zeleninovým kuskusom  a ďalšie exotické špeciality.

 

Nenechajte si ujsť brazílsku kuchyňu. Jose sa teší na Vás.