Týždeň maďarskej kuchyne otvorený

Slávnostným otvorením za prítomnosti poslanca BBSK Mgr. Františka Auxta sa v pondelok začal už 12. ročník Týždňa maďarskej kuchyne.  Podujatie prebieha v rámci partnerskej spolupráce našej školy s odbornou školou v maďarskom Ózde. Prítomní sú dvaja skúsení kuchári a žiaci z Ózdu vedení šefkuchárom  Lászlóm Kissom. Bývalý riaditeľ István Boda a súčasná riaditeľka Mária Hilovszky vyzdvihli spoluprácu, kde popri stážach, výmenách žiakov a pedagógov, športových súťažiach či festivale FOURFEST – EUROAKADEMIK GASTRO viacerí nadviazali trvácne dlhodobé priateľstvá. Pán Boda tiež predstavil návrh aktivít v tomto školskom roku, medzi ktorými nechýbajú odborné konzultácie pedagógov s výletmi, praxe žiakov počas prázdnin, výlety pre najlepších žiakov či týždeň slovenskej kuchyne v Ózde. Na zmysluplnosť spolupráce poukázal aj riaditeľ Spojenej školy PaedDr. Jaroslav Bagačka, ktorý zvýraznil dôležitosť cezhraničnej spolupráce i spoluprácu škôl krajín V4. Podujatie, ktoré sa stretlo so záujmom médií ( STV, GTV, televízií z Ózdu, Gemerland, Gemerské zvesti) pokračuje až do piatku. Na jedálnom lístku nechýbajú hortobáďske palacinky, bravčové kotlety  Menteš, Palócka polievka,  halászlé, či Tokaj na maďarský spôsob.
Príďte si pochutnať!